Fudbal kao sportska igra, ili mnogo više od igre, koju često nazivamo najvažnijom sporednom stvari, bar kada je u pitanju muški deo populacije, od svog nastanka sticao je sve više popularnosti, koja je vremenom uslovljavala ozbiljne transformacije. Davno su prošla vremena kada su samo na osnovu svog talenta regrutovane neke buduće fudbalske zvezde. Fudbal kakav se danas igra zahteva ozbiljnu nadogradnju i usavršavanje urođenih sklonosti.
Subotica je u svojoj prošlosti upamtila sjajne fudbalere, a njihovim stopama i verovatno još mnogo višim pozicijama krenula je jedna nova generacija budućih fudbalskih zvezda, na koje će poklonici fudbala svakako računati u nekim budućim važnim derbi utakmicama. Oni već danas osvajaju pehare i medalje, a stiču ih zahvaljujući sjajnom trenerskom timu škole fudbala "Dribling" iz Subotice.

Osim stručnog dela gde se ovim mladim fudbalerima prenose znanja vezana za usavršavanje tehnike, pojačavanje kondicije i slično, ovde se pre svega i odrasta, te trener koji je u očima ovih momaka izuzetno važna figura, mora biti i dobar pedagog.
Mada većina polaznika fudbalske škole "Dribling" tvrdi da će fudbal biti njihovo profesionalno opredeljenje, čak iako se kasnije predomisle i krenu nekim drugim putem, ono što će svakako trajno ostati je sportski duh, stečen na treninzima u ovoj školi.

Subotičkom sportu je već poznato prezime Der, a sada stasava još jedan,možda legendarni, pa zatim Pataki, Marković, Kampoš, Mirkonj, Bajić, Margetić, Rodić. Upamtite ih ! Jednog dana braniće boje nekih budućih slavnih klubova, kada nadograde čvrstu osnovu stečenu ovde u školi fudbala "Dribling", gde smo ovom prilikom
upoznali samo jedan mali deo.